Mouse IconMet Windows kan u de muisaanwijzer automatisch plaatsen op de standaardknop? Wat is de standaardknop en wat zijn de voordelen van deze tip?

Als er dialoogvensters openen in Windows moet u meestal bevestigen met een klik op Ja, OK, Openen, etc. Wel, die knopen waarmee u een handeling bevestigt, noemt men bij Microsoft een standaardknop. Bij standaardinstellingen moet u de muisaanwijzer altijd naar een knop navigeren (bewegen), tenzij u deze tip toepast. Want dat zal de muisaanwijzer steevast op de standaardknop plaatsnemen. Hoeven we u nog uit te leggen dat u hiermee tijdswinst kan boeken?

Muisaanwijzer altijd op de standaardknop.

  • Open het Configuratiescherm (in pictogram weergave of klassieke weergave).

Configuratiescherm Openen

  • Open het onderdeel Muis.

Onderdeel Muis Openen Windows10

  • In het dialoogvenster dat volgt, selecteert u het tabblad: Opties voor muisaanwijzer.
  • Plaats een vinkje bij: Aanwijzer in dialoogvensters automatisch op de standaardknop plaatsen.

Muisaanwijzer Op Standaardknop

  • Bevestig met OK.

Geloof ons vrij, na het toepassen zal u veel muisklikken en tijd besparen. Er is natuurlijk ook een nadeel aan deze tip. Als u bijvoorbeeld programma's installeert, hebt u mogelijk sneller op ja geklikt als dat u eigenlijk zelf wil. Bij onoplettendheid kan het dus gebeuren dat u met ongewenste toolbars of andere rotzooi opgezadeld raakt. Past u deze tip toe? Wees dan dubbel voorzichtig bij het installeren van nieuwe software. Maar dat zou u eigenlijk altijd moeten doen.