My Documents IconHebt u het volledige pad, inclusief de bestandsnaam van een bestand nodig om het elders te plakken? Deze tip legt uit hoe u dat doet.

Het pad naar een bestand achterhalen is niet zo moeilijk, dat ziet u namelijk in de adresbalk als u er even op klikt, maar het volledige pad inclusief de bestandsnaam, dat is een ander verhaal. Moeilijk? Nope!

Hoe het volledig pad naar een bestand, inclusief bestandsnaam, kopiëren en plakken?

  • Druk op de Windows toets + R, of typ Uitvoeren in het menu Start.

Uitvoeren Openen Windows10

  • Het venster Uitvoeren opent.

Uitvoeren Dialoogvenster

Open vervolgens Windows Verkenner (Windowslogo-toets + E) en navigeer naar het bestand waarnaar u het volledige pad + bestandsnaam wil kennen.

  • selecteert het bestand waarvan u het volledige pad inclusief de naam wil kopiëren.
  • Sleep het bestand vervolgens naar het Uitvoeren dialoogvenster.

Pad Bestand Naam Kennen

  • Het volledige pad naar het bestand, inclusief de bestandsnaam, wordt nu getoond in het Uitvoeren dialoogvenster.

Pad Bestand Naam Kennen2

Als u zich intussen mocht afvragen wat het nut is van deze tip, het volgende: U kan in de adresbalk van Windows Verkenner het pad naar het bestand kopiëren, dat klopt. Maar de bestandsnaam zal er nooit bij staan als u het elders wil plakken. In het Uitvoeren dialoogvenster, kan u eveneens kopiëren, maar met dat verschil dat, als u het pas naar het bestand elders wil plakken, de bestandsnaam er wel degelijk bij staat. En, zoals u weet, kunnen bestandsnamen nog vreemde namen meekrijgen. Als u besluit om het te typen, zijn fouten zeker niet uit te sluiten.

Plezier ermee.