Microphone IconMet Windows kan u je eigen stem opnemen met de zogenaamde geluidsrecorder. Hoe? Dat leest u uiteraard in deze tip.

De geluidsrecorder is een klein programmaatje dat geïntegreerd is in elke Windows-versie. Hoewel, in Windows 10 noemt men de built-in app voicerecorder.

Stem opnemen met Windows geluidsrecorder (Vista-Windows7-Windows8)

Ook in recentere versies van Windows is de geluidsrecorder aanwezig, maar meer dan enkel je stem opnemen zit er niet in.

  • De geluidsrecorder openen met Vista en Windows7 kan via Start > Alle programma's > Bureauaccessoires > Geluidsrecorder.

Geluidsrecorder1

  • Windows 8 gebruikers typen geluidsrecorder in het metro-startscherm en openen het gelijknamige programma.

Geluidsrecorder2

  • Van zodra u de opname stopt opent een Verkenner dialoogvenster waarmee u het bestand kan opslaan in een locatie naar keuze. De bestanden dat u opslaat met de geluidsrecorder, worden opgeslagen in Microsofts eigen .wma formaat.

Stem opnemen met Windows geluidsrecorder (Windows 10)

Zoals eerder al aangehaald in de inleiding van deze tip, is het ook met Windows 10 mogelijk om je stem op te nemen. Alleen is het zo dat u daarvoor de ingebouwde app moet (mag) voor gebruiken.

  • Typ voice in het menu Start en open vervolgens de app: Voicerecorder.

Stem Opnemen Windows10

  • Mogelijk moet u na het openen van Voicerecorder nog even de microfooninstellingen aanpassen. Dit kan door op de gelijknamige link te klikken, of door de instellingen te openen in de linkerbeneden hoek (...)

Stem Opnemen2 Windows10

  • Is de microfoon in orde, kan u beginnen met het opnemen van je stem. Een klik op de Play button volstaat om de opname te starten.
  • Onderaan ziet u een menubalk. Hier kan u eventueel stukken uit de opname knippen, de opname verwijderen, of een gepaste naam geven. Een opname delen via eventueel de gekoppelde services, kan natuurlijk ook.

Stem Opnemen3 Windows10

Stem Opnemen4 Windows10

Plezier ermee.