Start Button IconWenst de Startknop in Windows 7 te wijzigen? Zoek niet langer! Deze tip legt uit hoe u de startknop van Windows 7 wijzigt.

De meest aangeklikte ‘knop’ in Windows is wellicht de Startknop, u weet wel, dat ronde ding dat ze ook wel Orb noemen en dat u helemaal links onderaan het scherm vindt en waar u moet op klikken om te starten met ‘iets’. Tot zover de uitleg voor de absolute computerleek. Nu hebben ze bij Microsoft de interface van Windows7 aangepast zodat alles er wat frisser uitziet ten opzichte van Windows Vista maar de Startknop? Die zijn ze toch wel niet vergeten zeker! Hij lijkt nog steeds als 2 druppels water op die van voorganger Vista. Maar niet lang meer! Tenminste niet als u onderstaande tip toepast.

Wilt u eens wat anders dan de ‘groene bol’ als Startknop? Dan hebben we wellicht goed nieuws voor u. Mits het downloaden en installeren van een klein programmaatje, kunt u namelijk de Startknop van Windows7 wijzigen.

Raadgeving:

Vooraleer u verder gaat, raden we u aan om een systeemherstelpunt aan te maken. Hoe raar het ook mag klinken, het aanpassen van de Startknop, wijzigt de systeembestanden van Windows.
Als u niet weet hoe u een herstelpunt maakt, bekijkt u best eerst deze link waarin beschreven staat hoe u een herstelpunt maakt met Windows Vista. Met Windows 7 werkt het gelijkaardig.

Installatie:

W7SBC (Windows7 Start Button Changer) is een ingepakt bestand en heeft een eigen map nodig om te functioneren. In de praktijk betekent dit dat u eerst een nieuwe map aanmaakt en daarna de download uitpakt naar deze map. Geef de map een makkelijke naam en locatie zodat u het later gemakkelijk terug vindt. Er is geen installatieprocedure voorzien zoals bij andere programma's

Gebruik:

  • Nadat u het bestand gedownload en uitgepakt hebt naar een map, navigeert u in Windows Verkenner naar het Windows 7 Start Button Changer bestand.
  • Klik er op met rechts en kies voor: Als administrator uitvoeren.

Verander Startknop W7.1

  • Als het programma opent, klikt u uit veiligheidsoverwegingen eerst op: Restore Original Explorer Backup.
  • Later kunt u hier opnieuw op klikken als u de Startknop terug naar originele waarden wil brengen.

Verander Startknop W7.2

  • Als u hiermee klaar bent kunt u beginnen met het veranderen van de Startknop.
  • Klik op Select & Change Start Button. Navigeer in Windows Verkenner naar de map die u eerder had aangemaakt en open de map 10 Sample orbs.

Verander Startknop W7.22

  • Dubbelklik op de gewenste Startknop(pen) en klaar!

Verander Startknop W7.3

  • Om te bewijzen dat het goed werkt posten we onderstaand een schermafdruk van onze nieuwe Startknop.

Verander Startknop W7.4

Download Windows 7 Start Button Changer

Windows7 Only!