TaskbarWist u dat u het formaat van de pictogrammen kan aanpassen in de taakbalk van Windows? Deze tip legt uit hoe?

Als u veel apps of toepassingen (programma's) vast pint aan de taakbalk, kan het gebeuren dat u op een bepaald ogenblik met plaatsgebrek kampt in de taakbalk. Vooral computergebruikers die werken met kleinere beeldschermen (bijvoorbeeld laptops) stoten snel op de limieten van de taakbalk. Een probleem hoeft dat alvast niet te zijn, want met Windows kan u perfect overschakelen naar kleinere pictogrammen in de taakbalk.

Wat is een Taakbalk?

De taakbalk is de lange horizontale balk onder aan uw scherm. In tegenstelling tot het bureaublad, dat kan verdwijnen achter geopende vensters, is de taakbalk vrijwel altijd zichtbaar. De taakbalk bestaat uit drie hoofdgedeelten:

  • De knop Start, waarmee u het menu Start opent.
  • Het middelste gedeelte, waarop de programma's en bestanden worden weergegeven die u hebt geopend, en waarmee u er snel kan tussen schakelen (over dit deel gaat het in deze tip).
  • Het systeemvak, met de klok en pictogrammen (kleine afbeeldingen) die de status aangeven van bepaalde programma's en computerinstellingen.

Taakbalk Voorbeeld

Formaat pictogrammen in de taalbalk aanpassen met Windows:

Om kleinere pictogrammen te gebruiken in de taakbalk van Windows doet u het volgende:

  • Klik met rechts ergens op een lege plaats in de taakbalk en klik op: Eigenschappen.

Eigenschappen Taakbalk Openen

  • Selecteer vervolgens het tabblad Taakbalk.
  • Plaats een vinkje bij: Kleine taakbalkknoppen gebruiken (zie schermafdruk hieronder).

Door deze tip toe te passen wint u uiteraard beeldruimte in de taakbalk. Maar als u naast de opties van de taakbalkknoppen, Nooit combineren of Combineren als de taakbalk vol is hebt geselecteerd, zal de naam (tekst) van de toepassing naast het pictogram verschijnen indien de app of toepassing actief is. Hier kan u opteren voor Combineren, labels verbergen om te voorkomen dat de taakbalk 'volloopt' als u met meerdere applicaties of toepassingen gelijktijdig werkt.

Taakbalk Kleine Pictogrammen

Bent u klaar met de wijzigingen, bevestigt u zoals altijd met een klik op OK.

Succes!