Hard DiskDat de beleidsregels van een harde schijf invloed kunnen uitoefenen op de prestaties er van wist u misschien al, maar als u gegevensverlies wil voorkomen, controleert u best even de beleidsregels, vooral van toepassing bij externe harde schijven.

Bij oudere versies van Windows kon u het zogenaamde schrijfcache van een harde schijf inschakelen waardoor de prestaties verbeterde. Het nadeel van deze opties was dat u telkens op het icoontje 'Hardware veilig verwijderen' (herinnert u zich het icoontje nog in het systeemvak?) moest klikken als u de harde schijf wou loskoppelen. Intussen is er veel verandert en heeft Microsoft besloten om deze optie, standaard ingeschakeld te laten. Het nadeel is echter dat als u met externe harde schijven werkt, deze optie niet ideaal is. Dit aanpassen kan u alvast helpen bij het voorkomen van gegevensverlies, bijvoorbeeld bij een stroomstoring.

Voorkom gegevensverlies bij externe harde schijven door het aanpassen van de beleidsregels:

  • Open Apparaatbeheer (typ apparaatbeheer in het zoekvenster van het menu Start of metro-startscherm) > klik op: Apparaatbeheer. Of klik met rechts op de veredelde Startknop > Apparaatbeheer.

Apparaatbeheer Openen

  • Klik op het pijltje of pijltje voor: schijfstations.
  • Klik met rechts op de (externe) harde schijf waarvan u de beleidsregels wil aanpassen.
  • In het menu kiest u voor Eigenschappen.

Prestaties Harde Schijf 1

  • In het dialoogvenster dat volgt, selecteert u het tabblad Beleidsregels.
  • Bij externe harde schijven, voorzien van een eigen voeding, plaatst u een vinkje bij: Leegmaken van Windows-schrijfcachebuffer op apparaat uitschakelen

Prestaties Harde Schijf 2

  • Bevestig met OK.

Klaar! Het staat u uiteraard vrij om een optie te kiezen, maar een externe harde schijf heeft toch vooral als doel om gegevens veilig op te slaan toch?